Ik ben dus helemaal verslaafd!!!!! Ik ben vandaag zelfs om half zeven opgestaan om mijn eerste Pulled Pork te bereiden. Dat is een varkensnek van meer dan 2 kilo die je "low en slow" op de BBQ bereid. Dit houdt in dat je de temperatuur van de BBQ onder de 120 graden houdt en zo het vlees langzaam op laat warmen. De totale bereidingstijd zal zo'n 12 a 13 uur in beslag gaan nemen.
Vanmorgen dus om half zeven op om mijn Weber klaar te maken voor gebruik. Hieronder een schaamteloze copy paste van een ander forum:
Zo! Hij ligt er op! De kerntemperatuur is nu 21 graden. Ik heb de luchtschuif onder minimaal openstaan. Boven op ongeveer een derde. Ik heb helaas geen thermometer op het handvat dus ik moet het een beetje op gevoel doen. Ik zal de temperatuur van de kern goed in de gaten houden. De bak met hickory chips heb ik er ook boven gezet. Nu dus: Foto's!!!
Nou! Zojuist even, met behulp van mijn vriendin, wat kolen bijgevuld. De temperatuur van de dome was teruggevallen naar 85 graden. Het vlees zit op 72 graden. Ik heb de schuif even vol open gedraaid en weer dicht om wat as te lozen. De kolen die ik heb aangevuld waren gewoon koud. De temperatuur ging net weer goed omhoog maar staat nu weer rond de 100.
Zozo respect hoor,BBq is voor mij : kolen, aanmaakvloeistof, vol gas gaan de briketten erbij... Daarna is zwart vlees zeker niet meer rauw
Waar kan ik een stukje van je varken proeven als ie klaar is ?? ben wel erg benieuwd
Re: Het BBQ topic!
Geplaatst: do 01 aug 2013, 10:57
door Tom Westendorp
Zo deed ik het vroeger ook. Nu heb ik een kolenstarter en BBQ ik indirect. Dat zorgt ervoor dat je je vlees niet direct verbrand.
Re: Het BBQ topic!
Geplaatst: do 01 aug 2013, 11:18
door Xanderv
Ja ik heb daar het geduld niet voor joh ik geloof dat het lekkerder is maar ik ben wat dat betreft ongeduld hemzelve
Re: Het BBQ topic!
Geplaatst: do 01 aug 2013, 11:46
door GuidoUp
Wordt weer eens tijd voor een meeting.. misschien met bbq
Verstuurd van mijn LG-E610 met Tapatalk
Re: Het BBQ topic!
Geplaatst: do 01 aug 2013, 11:50
door Tom Westendorp
Goed idee!
Re: Het BBQ topic!
Geplaatst: do 01 aug 2013, 11:59
door GuidoUp
Wie maakt even een topic aan.... Ik kan dat niet via tapatalk
Verstuurd van mijn LG-E610 met Tapatalk
Re: Het BBQ topic!
Geplaatst: do 01 aug 2013, 13:19
door Ajavas
Hoe laat gaan we eten Tom? Lekker hoor!
Re: Het BBQ topic!
Geplaatst: do 01 aug 2013, 20:03
door Skyline737
Das nog eens een mooi stukje vlees! Was het lekker?
Re: Het BBQ topic!
Geplaatst: vr 02 aug 2013, 09:06
door Tom Westendorp
Nou het is gelukt hoor! Na 11,5 uur heb ik hem ingepakt en in een handoeken gewikkeld om een uurtje te rusten. De kerntemperatuur zat toen op 87 graden en dat leek mij wel voldoende. De procureur heb ik ingewreven met een mixje van appelsap en azijn. Ik had ergens gelezen dat dat een neutrale smaak gaf. Dat leek me voor de eerste keer de beste keus omdat ik de smaak een beetje neutraal wilde houden.
Het uit elkaar trekken ging erg gemakkelijk. Het vlees was super mals en super sappig. Het smaakte ook best wel heel erg goed. Al heb ik het idee dat ik volgende keer toch een andere rub ga gebruiken. En toch nog wat meer vet er af snij. Ik vond het best lekker maar zie toch ook wel de nodige verbeterpunten. Het vlees was eigenlijk wat vetter dan ik had gewild.
Natuurlijk nog een paar foto's gemaakt om het te bewijzen:
Afgelopen weken ook een paar keer gebarbequed met bijbehorende slechte foto's vanwege de 'bewolking'.
M'n zwager was over en blijer als een kind kan je hem niet maken als hij urenlang het vuurtje mag opstoken.
Off-topic modus ....hij is tijdens de Ceaucescu dictatuur op 18jarige leeftijd de Donau overgezwommen in '89 en via Servië uiteindelijk in New York terecht gekomen zonder cent op zak of wat dan ook.
Hij kon niet bevroeden dat een halfjaar later de muur viel.
Maar goed, in New York valt er weinig te bbq-en en hij was hier zielsgelukkig met de tuin.
Hij heeft wel daar bij Italiaanse mafia restaurants gewerkt (zonder overdrijven) , hij kan het wel.
Maar wat moesten we lang wachten op het eerste stuk gare vlees.
Re: Het BBQ topic!
Geplaatst: za 03 aug 2013, 12:11
door Tom Westendorp
Heftig verleden zeg!
Re: Het BBQ topic!
Geplaatst: ma 05 aug 2013, 13:51
door aut5MIIsport60
Huh, waren wij de enige die bbq-den met of zonder UP!,Mii of Citigo in beeld ?
Re: Het BBQ topic!
Geplaatst: ma 05 aug 2013, 18:49
door Tom Westendorp
Even een verzameling van quotes van gisteren.
Morgen moet ik weer aan het werk en heb ik dus vrijwel geen tijd meer om doordeweeks te BBQ-en. Vandaag houd ik dus een Super Sunday. Wat ga ik maken?
Ik begin met een Ciabatta. Het deeg heb ik zojuist gekneden en die gaat vanmiddag bij tijds op de BBQ. Daarna ga ik een Beer Can Chicken maken om de felbegeerde tok te verdienen en vervolgens ga ik nog een aantal losse Ribs op de BBQ leggen die mijn moeder nog in huis had.
Vanmiddag gaat de BBQ bij tijds aan en zal ik dus de nodige uurtjes het vuur hoog opstoken. 8) Uiteraard zal ik dit topic met foto's bij houden.
Het brood werd aardig groot tijdens het rijzen en dus heb ik er voor gekozen het brood in tweeen te snijden. Het is de eerst keer dat ik brood bak dus ik verwacht er niet zoveel van. 8)
Het eerste brood is klaar. Het brood komt verrassend makkelijk van het aluminium folie! Ik had helaas geen andere optie omdat ik geen bloem in huis heb. Het tweede brood zit er nu in.